Revue de presse - In de media

Bron: De Standaard (30/08/2018)

In de Okay-buurtwinkel in Pepingen werd een belangrijke stap gedaan in het ‘winkelen van de toekomst’.

Klanten kunnen er vanaf nu met hun eigen smartphone producten inscannen en betalen.

10 OKAY appDe Colruyt Group liet samen met deskundige partners de app Scan-Pay-Go ontwikkelen. Zodra die app geïnstalleerd is op een smartphone, kunnen klanten de producten die ze in hun winkelkar laden, zelf inscannen. Bij onverpakte producten zoals groenten en fruit, worden er speciale digitale weegschalen voorzien. Bij de broodafdeling wordt gewerkt met speciale QR-codes.
Wanneer klanten klaar zijn met winkelen, betalen ze met de online banking app van hun eigen bank of met de Bancontact-app. Wanneer de boodschappen betaald zijn, verschijnt er op de smartphone een QR-code waarmee je de winkel kan verlaten.
’Deze app werd speciaal op maat van de Colruyt Group ontwikkeld’, zegt regiomanager Jean-Baptist d’Ydewalle. ‘Bijzonder is dat je met je eigen smartphone producten kan scannen. Klanten hoeven dus niet meer langs de kassa om af te rekenen, zodat ze veel sneller kunnen winkelen.’
Uitrollen in Vlaanderen
’Na zes maanden volgt een evaluatie en zien we waar we moeten bijschaven om het daarna in de rest van Vlaanderen uit te rollen’, zegt de regiomanager.
10 Jean Baptiste dYdewalleDe klanten van Okay Pepingen kregen gisteren voor het eerst de kans om te winkelen met hun smartphone. Een echte overrompeling werd het nog niet. ‘Vooral jongere mensen zien dit wel zitten. Ze vinden het gemakkelijk en sneller. Oudere klanten zijn soms moeilijker te overtuigen. Je kan uiteraard ook nog gewoon blijven winkelen en betalen aan de kassa’, zegt d’Ydewalle. (idh)

Illustration: Jean-Baptiste d’Ydewalle, second fils de Ghislain van Outryve d’Ydewalle et de Bernadette Janssens de Varebeke, son épouse Géraldine (née le Grelle), leurs enfants Edgard et Lucie.

-> Lien vers le sommaire du Bulletin n°29